Ce este un VPS ?

Servere VPS / VDS     |     2353


Ce este un VPS si care sunt beneficiile VPS-ului

Ce este un VPS si care sunt beneficiile VPS-ului?

Vrei sa achizitionezi un serviciu de gazduire web?

Desi pachetele shared sunt cele mai ieftine, acestea nu reprezinta intotdeauna alternativa potrivita. Un server VPS dispune de mai multe resurse, iar limitele tale nu sunt afectate in astfel de partitii. In schimb, ceea ce primesti iti apartine in totalitate.

Iata care sunt avantajele unei asemenea solutii!

  • Securitatea este imbunatatita

    Afacerea ta online va fi complet izolata fata de restul clientilor furnizorului.

    Acest proces are loc la nivel de software, fiind imposibil pentru vecini sa-ti cauzeze probleme. Din acelasi motiv, virusii si programele malware nu vor putea fi raspandite.

    De asemenea, nu vor fi momente in care altcineva are prea mult spatiu sau latime de banda. In plus, memoria RAM este una dedicata si serverul va rezista la un nivel mare de trafic.

    Viteza de incarcare rapida iti garanteaza faptul ca nu vor fi perioade de downtime frecvente si nici erori care sa impiedice experienta de navigare a vizitatorilor.

  • Beneficiezi de acces root complet

    Accesul root este foarte util pentru cei care isi doresc sa aiba parte de un control deplin.

    Prin intermediul acestuia, poti instala si rula aplicatii, sa navighezi pe internet sau chiar sa creezi un server privat pentru jocuri. Unele scripturi cer anumite setari, iar pe un plan de hosting partajat nu ai posibilitatea sa le schimbi.

    Daca lucrezi cu angajati, protocolul SSH iti permite sa creezi conturi suplimentare de administrare pentru ei cu permisiuni reduse.

    In situatia in care intampini dificultati, solicita servicii pentru administrare. Acestea includ mentenanta, update-urilela software si diverse masuri de protectie. In general, un VPS unmanaged este insa la fel de eficient si are pretul mai avantajos.

  • Performantele pot fi scalate rapid

    Te afli intr-o etapa in care site-ul tau web este in continua crestere?

    Serverele virtuale pot fi modificate in timp real, adaugarea resurselor avand loc in doar cateva click-uri. Cu alte cuvinte, redimensionarea acestora este produsa aproape instant.

    Tehnologia de virtualizare poate veni la pachet cu CPU, pentru o putere mai mare de calcul. Totusi, se poate adauga si memorie RAM, pentru a acoperi aplicatiile care o consuma.

  • Ai optiunea de a instala propriul sistem de operare

    Spre deosebire de serverele partajate, cele VPS vin direct cu Windows sau Linux. Alegerea aceasta tine atat de preferintele personale, cat si de dorintele utilizatorului.

    Microsoft are o interfata cu care probabil te-ai familiarizat deja, fiind usor de administrat. In acest sistem vei dispune inclusiv de suita Office, care include programe precum Word si Excel.

    Pe de alta parte, este necesara achizitia unei licente lunare. Linux este un sistem de tip open source, care a devenit apreciat de dezvoltatori pentru functiile sale. O distributie din aceasta categorie va fi utila daca iti place sa lucrezi in coduri. Comunitatea Linux are un numar mic de persoane, iar software-ul nu va beneficia de suport tehnic. Cu toate acestea, atacurile cibernetice au loc mai rar decat pe Windows.

  • De ce sa alegi un server VPS cu tehnologie KVM?

    Termenul KVM reprezinta o prescurtare de la Kernel Virtual Machine (masinarie virtuala bazata pe kernel).

    Un astfel de server are virtualizarea realizata cu ajutorul unui hypervisor, iar tu vei dispune de o autonomie completa pentru a seta toate valorile resurselor.

    Un plan de gazduire VPS de acest tip de la HZone incepe de la doar 4.99 Euro /luna! Alege-ti acum optiunea favorita si beneficiezi de protectie DDoS, precum si de 20GB spatiu de stocare SSD!


Va oferim posibilitatea de a achizitiona oricare din pachetele de Hosting VPS in functie de nevoile dvs accesand pagina noastra cu oferte.

Vrei sa citesti si despre avantajele unui server VPS virtualizat cu KVM ?


Articolul a fost util ?