Greseli facute la alegerea unui server VPS ieftin!

Servere VPS / VDS     |     774




Ce greseli poti face atunci cand urmeaza sa alegi un plan de gazduire VPS ?

De indata ce decizi sa renunti la gazduirea partajata, cel mai probabil o sa te orientezi catre planurile de gazduire VPS. Afacerile online care se afla inca in stadiul de evolutie intampina anumite cresteri, dar acestea nu sunt mereu suficient de mari pentru a se justifica folosirea unui server dedicat. Mediul virtualizat reprezinta insa o alternativa potrivita, avand in continuare un pret accesibil. inainte de a trece in acest stadiu, este recomandat sa eviti greselile de mai jos!

Te gandesti sa cumperi pachetul cel mai ieftin

Faptul ca vrei sa nu cheltui multi bani pe hosting nu este neaparat un lucru gresit, dar nu trebuie sa te gandesti doar la bugetul pe care-l ai disponibil. in mod contrar, aceasta abordare iti va cauza dificultati pe termen lung. Planurile VPS se impart in mai multe categorii, fiind recomandat sa alegi unul cu virtualizare KVM. Acest mod de operare, impreuna cu tehnologia SSD permit un timp de raspuns rapid si garanteaza performante ridicate. Memoria RAM si latimea de banda vor fi alese in functie de obiectivele tale personale si de modul in care ti-a evoluat brandul. Spre exemplu, ar putea fi necesare mai multe resurse atunci cand te gandesti sa lansezi si o aplicatie sau sa integrezi anumite functii. Cu toate acestea, nu trebuie neaparat sa investesti intr-un plan big data sau unul cu GPU. in schimb, orienteaza-te spre un pachet de gazduire VPS cu o conexiune de cel putin 1Gbps si care sa nu aiba traficul contorizat.

Ignori masurile de securitate

Orice fel de website este supus la anumite riscuri, deoarece atacurile cibernetice au loc in fiecare zi. Desi ai putea crede ca un astfel de eveniment nu are cum sa ti se intample, lucrurile nu stau asa in realitate. Drept urmare, pachetul tau de gazduire web trebuie sa aiba masuri de securitate incluse. Un serviciu pe care sa-l verifici pe serverul VPS este cel de antivirus. Sistemele firewall precum BitNinja asigura protectie impotriva amenintarilor Dos sau DDoS, precum si blocarea IP-urilor suspecte. Un alt serviciu pe care sa-l analizezi este cel de back-up automat. Acesta te ajuta sa restaurezi continutul sters si sa treci peste situatiile neasteptate mai usor. tine cont de faptul ca pe servere VPS vei dispune de un sistem de operare Linux sau Windows. Acestea necesita o configuratie suplimentara, precum si instalarea unui program pentru a preveni software-ul malware sa fie pe computer. Crearea unor conturi cu permisiunile limitate si autentificarea in 2 factori vor fi insa actiuni ideale pentru a securiza mediul.

Utilizezi servicii din strainatate

In teorie, orice pachet de gazduire VPS te ajuta sa ai un website activ. Locatia computerului joaca insa un rol important in ceea ce priveste timpul de raspuns, iar publicul tinta nu trebuie sa se afle la o distanta foarte mare. Din acelasi motiv, pachetele de hosting internationale nu sunt mereu ideale pentru vizitatorii din Romania. Pe termen lung vor exista incetiniri, iar pozitionarea ta SEO poate fi afectata. Pentru a-ti putea construi brandul dorit, opteaza pentru un pachet de servere VPS de la HZone, care sa dipuna de memorie RAM DDR4 si conexiuni ultrarapide!


Articolul a fost util ?