3 motive sa alegi un pachet de gazduire VPS cu Linux pentru afacerea ta

Servere VPS / VDS     |     226


gazduire vps

Un server VPS este divizat dintr-un computer fizic si dispune de resurse proprii, care sunt mult mai puternice fata de cele din gazduirea shared. in momentul in care alegi o astfel de alternativa, vei avea la dispozitie posibilitatea de a opta pentru un sistem de operare.

Desi multe persoane utilizeaza Windows datorita interfetei familiare, Linux reprezinta o alternativa mai buna in anumite situatii.

Acest software este apreciat de o gama variata de branduri, iar companiile precum Google, Twitter sau Facebook utilizeaza acelasi mediu. Mai jos vei afla 3 beneficii ale unui astfel de pachet si ce trebuie sa stii inainte de a-l achizitiona!

1. Linux este un software open-source


Linux este creat pe baza codului kernel si poate fi analizat in orice moment. Drept urmare, ai posibilitatea de a repara buguri, de a observa ce vulnerabilitati exista si de a studia exact ceea ce se petrece in masinarie. Procesul necesita anumite cunostinte in domeniu, insa un dezvoltator se va bucura de posibilitatile de customizare oferite. in cazul in care ti se pare dificil sa rulezi Linux, exista tutoriale pentru orice modificare vrei sa realizezi. in plus, poti instala programe asemanatoare cu cele Microsoft Office.

Un software open source presupune un nivel ridicat de control, precum si sansa de a avea un sistem de operare dupa bunul plac.

Un pachet VPS Linux este ideal alaturi de Wordpress, Piton, CGI sau WYSIWYG. Rularea are loc pe Apache, existand compatibilitate cu CMS-urile clasice.

2. Ai parte de stabilitate


Linux este prezent de mult timp pe piata, iar de-a lungul timpului a devenit cunoscut pentru stabilitate.

Multe servere de acest tip au functionat ani de zile la rand, fara sa apara erori sau sa fie necesar un restart. Masurile de securitate impreuna cu configurarea fac totul sa fie simplu, iar utilizatorii nu sunt obligati sa dea reboot pentru a schimba un fisier. Acesta este un mod de functionare diferit de Windows, mecanismul fiind unul mult mai bun pentru management.

Este insa important sa alegi o editie care sa fie construita pentru tine. Spre exemplu, anumite distributii precum Ubuntu se dovedesc a fi potrivite pentru persoanele obisnuite. Un asemenea sistem nu necesita multa rabdare pentru a putea fi administrat, iar invatarea va fi un proces simplu.

Pe de alta parte, CentOS sau Debian s-ar putea dovedi a fi mai dificile. Indiferent de preferinte, poti limita accesul si vei stii faptul ca nu vor exista atat de multe atacuri cibernetice precum pe Windows.

3. Linux este accesibil la costuri


Linux nu necesita o licenta pentru a putea fi instalat, astfel incat intregul cost al pachetul de gazduire VPS devine foarte accesibil.

Multe sisteme functioneaza pe aceleasi editii care au fost concepute cu ani in urma si nu sunt necesare actualizari pentru a beneficia de functiile de baza. Pe langa asta, primesti suita Open Office, care include tot ce este nevoie pentru lucrul de la birou.

Singurele costuri pe care le poti avea pe termen lung ar putea fi cele legate de mentenanta. Totusi, un pachet de gazduire VPS cu protectie inclusa te va ajuta sa previi cheltuielile neprevazute si sa te bucuri de un site performant.

Citeste Si: Care sunt avantajele unui server VPS cu Linux virtualizat cu KVM ?Articolul a fost util ?