Gazduire Shared vs Gazduire VPS! Cea mai buna alternativa pentru website-urile noi

Gazduire Web     |     629




Sa alegi un plan de gazduire web nu este o sarcina atat de simpla cum pare la prima vedere.

Cu atatea optiuni disponibile pe piata, exista o posibilitate mare sa te simti confuz si sa nu stii exact ceea ce ti se potriveste. Gazduirea shared si cea VPS sunt construite in moduri diferite, astfel incat fiecare este recomandata in alte situatii. in acest articol, vei afla diferentele principale si modul prin care poti lua decizia potrivita.

Ce inseamna shared hosting ?


Un server este alcatuit din procesor, memorie ram si hard drive. Mediul shared presupune faptul ca primesti acces la o serie de resurse din acesta, care sunt specificate inainte de achizitie. Masinaria este impartita intre mai multi utilizatori, existand o serie de limite flexibile. Acest lucru presupune faptul ca in anumite momente unele site-uri web consuma mai multe resurse decat restul si ceea ce primesti in pachet nu este intotdeauna 100% in conformitate cu realitatea.

Avantajul principal al acestui tip de hosting consta in faptul ca pretul este unul redus. Multe planuri de gazduire shared sunt disponibile la sume de 3-5 euro/luna si includ panou de control gratuit.

Asta se intampla deoarece costurile licentei cPanel pot fi acoperite foarte usor intr-o astfel de situatie. O asemenea alternativa este ideala pentru site-urile cu trafic redus, cum ar fi blogurile sau cele de portofolii. Un plan de shared hosting mai poate fi potrivit pentru cei care nu dispun de foarte mult buget si isi doresc o solutie accesibila ca si costuri. Configurarile initiale sunt prestabilite si nu ai nevoie de cunostinte tehnice pentru administrare. Pe de alta parte, nu vei avea nici acces pentru a face modificari la nivel de server.

Ce inseamna gazduire VPS?


Spre deosebire de shared hosting, un mediu de gazduire VPS este o solutie superioara din mai multe puncte de vedere. in primul rand, tehnologia utilizata este una de virtualizare. Asta inseamna faptul ca un computer mare a fost divizat in altele mai mici, iar resursele pe care le primesti iti apartin in intregime. Asadar, doar tu esti responsabil de modul in care le folosesti si nu va exista o legatura directa cu vecinii. Pachetele acestea se aseamana cu cele dedicate, datorita faptului ca ai acces root complet si posibilitatea de a instala propriul sistem de operare.

Cele mai multe persoane utilizeaza Windows, insa Linux este o alternativa la fel de stabila. Decizia finala tine atat de preferinte, cat si de cunostintele in domeniu. Dezvoltatorii si programatorii apreciaza mediile VPS pentru faptul ca pot crea si testa aplicatii. Interfata oferita poate fi utilizata chiar de o echipa intreaga, iar tu esti cel care va seta permisiunile fiecarui membru.

Serverele VPS nu reprezinta o necesitate pentru proiectele personale si cele foarte mici, cum ar fi site-urile de prezentare. Pe de alta parte, pot fi o solutie ideala pentru cei care dispun de un buget mare de marketing si se asteapta la cresteri in ceea ce priveste volumul de trafic. O alta situatie in care este recomandat un pachet VPS ar fi atunci cand detii un magazin online sau ai nevoie de mai mult spatiu SSD.



Articolul a fost util ?