Ce presupune procentul de uptime si care este rolul acestuia la website?

Gazduire Web     |     826


gazduire web

Termenul de "uptime" face referire la perioada in care site-ul tau web este in functiune. Acest interval este adesea listat drept procent de companiile de hosting, masura fiind efectuata anual. Multe servere efectueaza lucrari de intretinere sau se confrunta cu probleme in anumite situatii, astfel incat ar fi aproape imposibil sa existe un uptime de 100%. Totusi, o companie serioasa de gazduire web va face tot posibilul sa mentina cifra cat mai buna. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cat de mult uptime este necesar intr-un pachet de hosting?


Procentul de 99% uptime este foarte utilizat de firmele de hosting in paginile cu pachete.
Aceasta cifra presupune faptul ca exista un downtime de 1%. De-a lungul unei saptamani, asta ar insemna 1 ora, 40 de minute si 4,8 secunde de inactivitate. Drept urmare, valoarea medie pe un an ar fi de 87,36 de ore sau de 3 zile.
Desi nu pare un interval mare, vor fi probleme in cazul unui magazin online sau a altei afaceri care se bazeaza pe volume constante de trafic.

Perioada de 99,5% nu este nici aceasta ideala, iar motivul consta in faptul ca tot exista aproximativ 2 zile de intrerupere ale serviciilor pe an. De aceea, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un pachet de hosting cu procentul de 99,9%. Asta inseamna ca vor exista aproximativ 8 ore de inactivitate, fiind posibila chiar o perioada mai mica.


Ce se intampla daca ai un uptime redus?


In primul rand, un downtime lung va afecta increderea potentialilor clienti. In anul 2021, aproape nimeni nu mai revine pe o pagina inactiva si majoritatea persoanelor se asteapta sa aiba parte de experiente de navigare perfecte de fiecare data.

Drept urmare, o intrerupere a serviciilor poate fi asociata cu lipsa de profesionalism sau chiar anularea brandului. Daca multi vor considera faptul ca nu ai un website sigur, vanzarile tale vor incepe sa scada. In al doilea rand, uptime-ul este un element pe care motoarele de cautare il analizeaza. Cei de la Google isi doresc ca site-urile din prima pagina sa fie functionale mereu, iar perioadele de inactivitate lungi sunt interpretate drept un semnal de alarma.

Asadar, este esential sa te asiguri ca performantele tale SEO nu sunt afectate din motivul acesta.


Poti verifica perioada de uptime?


Unele firme de gazduire web promit un uptime care nu este in conformitate cu realitatea.
Aceasta reprezinta o strategie de marketing eficienta, deoarece nimeni nu va intra pe site in permanenta. Din fericire, exista instrumente precum Pingdom, care te ajuta sa verifici erorile intr-un mod mai simplu.

Analiza va avea loc gratuit, fiind generat un raport cu detaliile. Acesta-l vei primi ulterior pe email, unde poti analiza problema. Procentul de uptime nu este legat de nivelul de performanta. Asdar, daca detii un site activ, asta nu inseamna faptul ca viteza de incarcare va fi neaparat una buna. Alege unul din pachetele de gazduire web de la HZone si vei avea parte de toate resursele de care ai nevoie pentru a-ti construi afacerea online.




Articolul a fost util ?