Cand este recomandat un plan de gazduire WordPress pentru website

Gazduire Web     |     614



Gazduire WordPress pentru website ?

Planurile de gazduire WordPress vin la pachet cu o optimizare specifica pentru aceeasi platforma. De indata ce alegi o astfel de solutie, te poti astepta la performante imbunatatite si la timpi de raspuns mult mai rapizi. Iata ce trebuie sa stii inainte de a efectua o asemenea achizitie!

Ce diferenta exista intre shared hosting si gazduire WordPress?

Un plan de gazduire web obisnuit reprezinta un serviciu general, care se adreseaza mai multor platforme. Avantajul principal al acestuia va fi intotdeauna pretul, dar rezultatele in ceea ce priveste timpul de incarcare nu este neaparat cel mai bun. Resursele puse la dispozitie sunt suficiente pentru un blog sau un site de prezentare cu trafic redus, insa nu exista configuratii specifice. Pe de alta parte, un pachet de gazduire WordPress functioneaza pe baza tehnologiei LiteSpeed. Din acelasi motiv, vei avea mai multe avantaje decat utilizand Apache. Spre exemplu, procesarea PHP va fi superioara. Poti alege de la varianta 5.6 pana la cea 8.0, iar software-ul de aplicatii Softaculous iti da posibilitatea de a instala platforma intr-un singur click.

Cat costa un pachet WordPress?

Serviciile de web hosting din aceasta categorie se adreseaza in continuare majoritatii site-urilor web, fiind accesibile ca si pret. Spre exemplu, un plan de gazduire WordPress cu 5GB spatiu de stocare si trafic necontorizat porneste de la doar 1.99Euro/luna. De asemenea, primesti drept bonus gratuit un domeniu .ro atunci cand alegi perioada de contract de 12 luni. Pentru a putea comunica intr-un mod eficient cu clientii, vei avea posibilitatea de a-ti crea o adresa de email personalizata. Aceasta va avea extensia de tipul @siteulmeu.ro si nu va necesita un alt hosting separat. Daca vrei sa adaugi un IP dedicat la domeniu, acest serviciu costa inca 1Euro.

Cat de usor este de administrat acest hosting?

Pachetele de gazduire WordPress contin cPanel, acesta avand o interfata intuitiva si usor de navigat. Aici poti atat sa administrezi certificatele SSL, cat si sa creezi un back-up sau sa modifici fisierele. Pentru ca hostul este in continuare unul partajat, nu va fi necesara o licenta ca sa ai acest beneficiu. Daca ai achizitionat in trecut un domeniu de la alta companie, migrarea in cPanel va fi tot gratuita. Tot ce trebuie sa faci este sa contactezi suportul tehnic si sa depui o cerere pentru asta. Pentru gestionarea website-ului tau nu vor fi obligatorii cunostinte tehnice si nici investitii suplimentare in aceeasi operatiune.

Ce masuri de securitate sunt implementate?

Primul instrument de protectie pe care-l vei avea instalat este BitNinja si Imunify360. Acesta combina mai multe module, care detecteaza atacurile cibernetice si impiedica raspandirea lor in timp real. Spre exemplu, modul DoS Detection monitorizeaza sesiunile conectate si verifica daca exista IP-uri care par suspecte. Un alt modul util este WAF care reprezinta un firewall pentru WordPress, ce filtreaza traficul real de cel fals. Prin aceeasi analiza se observa si daca exista injectii SQL sau alte nereguli. Antivirusul este adaugat gratuit, iar fisierele malware vor fi blocate. Un alt serviciu folositor este cel de back-up automat. Acesta te ajuta sa restaurezi continutul la stadiul din ziua anterioara si sa rezolvi orice probleme apar pe parcurs.


Articolul a fost util ?