Cat costa un site web sau care sunt costurile de baza pentru un site web ?

Diverse     |     935


site prezentare

Tu, ca persoana sau afacere, iti doresti sa iti faci prezenta in mediul online ?


Atunci vei avea nevoie de un website. Acest site va deveni imaginea ta sau a firmei pe tot globul si va avea denumirea www.nume.ro sau .eu/.com/.info/.biz etc (lista poate continua cu una din zecile de extensii internationale). Asa cum vezi in denumire, apare www (World Wide Web), adica accesarea respectivului site prin intermediul internetului la nivel mondial. Daca te gandesti ca afacerea ta sa apara doar pe retelele de socializare, gen Facebook sau Instagram si doar pentru ca este gratuit, te rugam sa te gandesti ca o astfel de imagine nu este atat de credibila pe cat ti-ai dori.

Orice afacere care se respecta si doreste sa se dezvolte are nevoie de un website.


Astfel, aceasta decizie nu doar ca iti va aduce mai multi clienti, pe care ii castigi online, ci iti va creste vanzarile si imaginea afacerii tale. Intr-adevar platformele de social media sunt utile pentru a-ti creste audienta, dar la sfarsitul zilei, vei fi doar un simplu profil de Facebook/Instagram care nu nu iese cu nimic in evidenta fata de concurenta. Cu toate acestea, multi anteprenori aflati la inceput de drum si nu numai, prefera doar prezenta pe retelele de socializare din cauza costurilor implicate. Si atunci te intrebi:

Cat costa crearea unui site ?


Este chiar atat de scump sa ai un site si sa iti faci prezenta in mediul online pentru o afacere la inceput de drum? In general este dificil pentru anteprenori ca si tine sa obtina o cotatie de pret exacta pentru crearea unui website, firmele de profil neputand afisa un pret real de la bun inceput. Va intrebati: De ce? Pentru ca fiecare website este creat diferit, iar pretul este legat direct cu proiectul din spatele acestuia. In functie de cerintele tale, pretul poate sa difere de la cateva zeci de lei, daca ajungi sa participi sau sa-l faci chiar tu, sau pana la cateva sute/mii de euro daca apelezi la profesionisti. Totul depinde de ceea ce iti doresti si cat esti dispus sa investesti, atat timp cat si bani. Noi vom incerca sa iti ghidam pasii spre ceea ce inseamna crearea unui site si costurile de baza implicate.Fie ca este vorba despre un blog, site de prezentare sau un magazin online trebuie sa te gandesti la o imagine de ansamblu despre cum vrei sa arate site-ul tau, meniu, text, imagini, il vei face tu sau vei apela la o persoana cu experienta in domeniu? Daca iti doresti o functionalitate deosebita fata de alte site-uri, in primul rand va costa in plus, dar in acest caz trebuie sa analizezi dintr-un singur punct de vedere: Vizitatorii/clientii mei au nevoie de asa ceva? Este usor de utilizat de catre ei? Daca macar 40% din vizitatorii site-ului ar aprecia aceasta noua functionalitate, si daca bineinteles iti permite bugetul, atunci mergi inainte si fa tot posibilul pentru crearea acelei functionalitati. Pe termen lung vei avea de castigat! Acestea sunt doar o parte din intrebarile care stau la baza raspunsului asteptat.

Daca iti iei inima in dinti si te decizi sa iti faci tu site-ul, vei avea costuri mai scazute si vei ajunge sa stergi de pe lista de cheltuieli, unele destul de mari, cum e cea cu programatorul sau graphic designerul. Nu trebuie sa ai cunostinte solide sau sa lucrezi in domeniu ca sa poti crea un site de prezentare care sa arate bine, dar iti trebuie multa rabdare si mult timp pana pui cap la cap toate informatiile si actiunile pentru crearea lui.

Clar ca nu vei face din prima un site la fel de bun ca cineva care are deja experienta, dar din fericire ai la dispozitie multe platforme gratuite si usor de utilizat inclusiv pentru cel mai necunoscator in domeniu. Plugin-urile, temele preconstruite si filumletele disponibile pe internet iti pot face viata mai usoara.

Platforma WordPress este un astfel de exemplu, fiind o platforma gratuita si open source, ceea ce inseamna ca va trebui sa achizitionezi doar domeniul (domain sau numele) si gazduirea (hosting-ul) pentru a-l putea instala si personaliza. Si uite asa am ajuns la raspunsul nostru in ceea ce priveste costurile de baza pentru un site.

Daca nu ai timp pentru cercetari amanuntite si nu stai bine nici cu rabdarea, atunci mai bine apelezi la profesionisti si vei primi un site gata functional intr-un timp relativ mai scurt, doar ca te va costa mai mult. Daca doresti sa-ti facem o oferta de pret trimite-ne un formular de contact si-ti vom raspunde in cel mai scurt timp, doar sa fi pregatit sa ne raspunzi la cateva intrebari pentru a sti exact ce iti doresti. Pentru un site unic, construit de la A-Z, cu continut clar si la obiect, ai nevoie neaparat de un programator, iar pentru asta in general se percepe tarif per ora de lucru care poate ajunge pana la 80-100 euro, de un copywriter pentru texte si un graphic designer pentru imagini.

Toate tarifele difera in functie de complexitatea proiectului, optimizarea website-ului sau inscrierea afacerii tale in Google, dar noi te putem ajuta cu servicii complete. Decizia iti apartine!

Domeniu Web


Numele de domeniu reprezinta adresa site-ului tau pe internet si este unic. Folosind numele de domeniu, vizitatorii se pot conecta pe website-ul tau si vor avea acces la informatiile, fisierele sau orice alt tip de materiale pe care tu le oferi. Numele ales trebuie sa fie simplu, atractiv, usor de retinut si, bineinteles, sa te reprezinte pe tine ca afacere. De aceea iti sugeram sa te gandesti bine inainte de acest pas, alegerea numelui fiind o decizie foarte importanta. Asta ca sa nu ajungi mai tarziu sa trebuiasca sa-l schimbi, migrarea(mutarea) site-ului pe un nou domeniu fiind dificila si putand avea efecte negative asupra afacerii tale, clientii tai ramanand debusolati, nestiind unde sau cum sa te caute online. In astfel de cazuri clar trebuie sa apelezi la o firma in domeniu.

Preturile pentru un domeniu difera in functie de extensia pe care vrei sa o folosesti. Spre exemplu, in oferta gasita pe site-ul nostru, domeniile pe .ro costa 11,99 euro, cele .com sunt 13,99 euro sau .info doar 6.99 euro (consulta oferta actuala aici), precum si optiunea de verificare a disponibilitatii numelui ales). Aceasta suma se plateste o data pe an, prima data este considerata ca si inregistrare a domeniului, iar dupa un an reprezinta reinnoirea drepturilor tale asupra domeniului respectiv. Daca achizitionezi domeniul de la noi, nu trebuie sa-ti faci griji ca vei uita sa iti reinnoiesti domeniul, pentru ca noi te ajutam si iti trimitem automat un email de instiintare inainte de termenul de expirare.

Gazduirea Web


Orice site web are nevoie de hosting (gazduire) pentru a putea fi accesat. Asa ca daca nu detineti propriul dumneavoastra server unde sa incarcati datele site-ului, veti avea nevoie de un pachet de gazduire care se achita lunar sau anual, in functie de preferinte. Sunt foarte multe firme de web hosting care ofera acest tip de serviciu iar noi nu vrem sa te fortam in niciun fel in alegerea serviciilor de gazduire, ci doar te rugam sa arunci o privire aici asupra pachetelor oferite de HZONE si garantam ca nu vei fi dezamagit.

Am creat pachete in functie de orice necesitate, de la gazduiri pe SSD cu stocare de la 5GB la 80GB, care au inclus in pret certificat SSL gratuit, backup zilnic si suport tehnic, pachete de gazduire pentru Wordpress cu preturi incepand de la 1.99 euro/luna pentru 5GB sau pachete de gazduire magazin online gandite special pentru magazinul tau online indiferent ca vorbim de platfome precum Woocommerce, PrestaShop sau Opencart. Si la acestea ai stocare SSD, certificat SSL si backup zilnic.

In momentul in care vei avea un site complex si vei avea trafic mare, vei putea opta pentru un server VPS (pentru Linux sau Windows) sau chiar un server dedicat, dar pentru inceput de drum nu ai nevoie de o solutie de genul.
Evident, fiecare tip de hosting are avantajele si dezavantajele sale, motiv pentru care este important sa consulti un specialist care sa te directioneze catre cea mai buna alegere. Noi te asteptam sa ne intrebi prin orice modalitate doresti: chat, formular de contact, email, tichet sau la telefon.

In concluzie, nu-ti putem spune cu exactitate cat costa un site, ci sa iti faci tu un calcul cu costurile de baza absolut necesare pentru a realiza un website adica cele pentru achizitia domeniului si a gazdurii in functie de ce preferinte alegi. Apoi, iti recomandam sa iti notezi ce crezi ca poti face singur si ce anume lasi in seama profesionistilor. Un plan de bataie gandit bine a facut intotdeauna minuni si clar te ajuta sa iti diminuezi din cheltuieli.


Articolul a fost util ?