Certificat SSL Gratuit sau cel Platit ? Ce fel de certificat sa alegi ?

Certificate SSL     |     1418


certificat ssl
Certificatele SSL in mediul online este una dintre cele mai actuale subiecte din zilele noastre. Un Certificat SSL a devenit "obligatoriu" pentru un site web sau magazin online si asta pentru a nu pierde vizitatorul care iti acceseaza site-ul, mai ales ca noile browsere afiseaza semnale de alarma legat de site-ul web care incerci sa il accesezi si nu detine un certificat SSL.

In unele cazuri, softurile de antivirus instalate pe calculatoarele noastre ne blocheaza automat site-urile fara SSL, astfel automat clientul sau cel ce iti viziteaza site-ul se panicheaza si iese de pe site.

O intrebare frecventa consta in ce tip de certificat ssl sa alegem, ai vrea sa afli care este diferenta dintre varianta a unui certificat ssl gratuit si certificat ssl platit, de accea iti explicam totul pe cat de simplu posibil si pe limba tuturor.

Cele mai cunoscute tipuri de certificare SSL

1. Certificat cu Validarea domeniului gratuit, sunt certificate ssl destinate site-urilor mici, bloguri, forumuri, mici site-uri prezentare in unele cazuri. Le gasesti ca si FREE SSL in contul dvs de cPanel, impreuna cu oricare din pachetele noastre de hosting web va este oferit gratuit, iar el trebuie reinoit odata la 3 luni, insa sistemul nostru automat v-a face asta pentru dvs. Instalarea lui este automata.

2. Certificat cu Validarea domeniului platit, sunt certificate entry-level, cel mai frecvent intalnit, iar viteza de emitere variaza intre 5 si 15 minute. Pentru un astfel de certificat nu sunt necesare documente speciale, si sunt potrivite pentru proiecte mici si medii.

3. Certificat cu Validarea companiei platit, acest tip de certificat este unul dintre cele mai sigure, este oferit doar in criptare pe 256 biti. Folosit de companiile mari, cu o relatie puternica de incredere cu clientii lor.

4. Certificat cu Validare Extinsa platit, acest tip de certificat ofera cel mai inalt nivel de securitate dintre toate certificatele SSL, si cel mai scump, insa merita investitia. Unul dintre cele mai utilizate certificate ssl folosit strict in confidentialitea dosarelor medicate sau informatiilor bancare.

Certificare SSL gratuita sau cu plata ?

Cu siguranta odata ce ai decis sa opti un certificat ssl, vei gasi diferite oferte, unele dintre acestea vor fi gratuit, precum Let's Encrypt, altele contra cost, asa cum am si mentionat mai sus care sunt cele platite si cel gratuit. Iata cele mai importante deosebiri care trebuie sa le iei in considerare:

  • Perioada de valabilitate. Certificatele gratuite sunt de scurta durata si necesita actualizarea lor le fiecare 3 luni, insa, daca alegeti un pachet de web hosting de la noi, actualizarea este automata. Cel mai popular certificat ssl gratuit este Let's Encrypt.
  • Garantii. Un certificate ssl gratuit nu va ofera nici un fel de garantie si nu este resposabil pentru resursele sau pierderea de date. Un certificat ssl platit face posibila ajuta la crearea unui nivel ridicat de securitate si de incredere in randul utilizatorilor si a motoarelor de cautare.
  • Despagubiri. In cazul unei scurgeri de date certificatul SSL platit se ofera despagubire companiei afectate  iar valoarea acestora varianza in functie de tipul certificarii.
  • Aspecte tehnice. Pentru instalarea unui certificat ssl necesita anumite abilitati, de accea noi, HZONE SRL oferim instalare gratuita a certificatului ssl daca este achizitionat de la noi, fara costuri aditionale de instalare.
  • Cheltuieli. Certificatele gratuite au un avanjat, accesibilitatea lor este instanta, si nu necesita costuri aditionale. Sunt adesea folosite pentru proiectele cu buget redus, startup-uri sau orice alt timp de activitate cu buget redus, de la magazin online la site de prezentare, insa recomandam ca in viitor sa optati pentru o varianta platita.

Ce certificat ssl sa alegti pentru site-ul tau ?

Motivul in alegerea unui certificat SSL varianza in functie de specificul site-ului si posibilitatea proprietarului. Cea mai accesibila optiune este intalarea unui certificat ssl gratuit, dar acesta are o serie de limitari si nu este potrivit chiar pentru toata lumea. In cazul site-urilor de ecomerce, se recomanda sa optati pentru certificare ssl platita, deoarece critaprea completa a datelor este extrem de importanta, insa sa cum am mai si precizat totul depinde de bugetul dvs.

Daca nu sti exact ce certificat ssl ti se potriveste si ai nevoie de sfaturi, ne poti contacta oricand, echipa HZONE va sta la dispozitie.




Articolul a fost util ?