Site-ul sau magazinul tau se misca greu ? Optimizarea este solutia !

Servere VPS / VDS     |     865Atunci cand vizitam un site dar mai ales un magazin online vrem sa se incarce instant. Usor de zis, greu de ajuns la aceasta performanta.
Majoritatea site-urilor construite sunt dezvoltate pe platforme CMS care au nevoie de plugin-uri pentru a functiona si pentru un aspect asa cum ne dorim noi.
Fiecare plugin utilizat la constructia unui site sau fiecare sursa externa scade timpul de incarcare al acestuia cu cateva milisecunde sau chiar secunde.


Ce trebuie facut atunci cand site-ul nostru se incarca incet ?

Primul lucru este sa verificam ce anume duce la cresterea timpului de incarcare si sa gasim o solutie pentru reducerea acelui timp de incarcare. In majoritatea cazurilor incarcarea greoaie se datoreaza surselor externe dar si din cauza query-urilor din baza de date.
Un programator cu experienta stie aceste lucruri si poate ajuta la scaderea timpului de incarcare al site-ului tau.


Cum putem reduce timpul de incarcare atunci cand nu avem cunostinte in domeniu ?

Primul lucru ce trebuie facut este verificarea site-ului cu ajutorul tool-urilor online. Exista tool-uri precum Gtmetrix sau Pingdom Tools unde putem analiza aspectele site-ului dar si resursele care duc la incarcarea grea a site-ului. Aceste tool-uri ne ofera indicatii destul de precise despre resursele si pasii ce trebuie urmati pentru a obtine o imbunatatire.


Ce mai putem optimiza pe langa resursele efective ale site-ului?

Partea de server, cum ar fi resursele alocate, dar si optimizarea acestuia pentru viteza joaca un rol important in procesul de optimizare al vitezei de incarcare al unui site sau magazin online.
In prima faza solicita firmei de hosting sa iti transfere site-ul pe un server cu stocare SSD.
Daca site-ul are multe accesari si o baza de date mare este recomandat sa ceri upgrade-ul la un serviciu de tip server VPS.

Recomandarea noastra este ca magazinele online sa fie mereu gazduite in mediul virtual pe server VPS si nu in mediul shared. Un server VPS este mai sigur, mai rapid, mai stabil, permite instalarea, optimizarea si activarea functiilor care in mediul shared nu sunt permise.

Daca site-ul tau are probleme cu incarcarea si nu ai gasit inca o solutie pentru aceasta problema poti apela la serviciile noastre de optimizare pentru a identifica si remedia problemele.Articolul a fost util ?