Ce beneficii ofera Windows 11 si care sunt cerintele pentru un astfel de sistem de operare ?

Servere VPS / VDS     |     1276


Windows Server
Microsoft a anuntat faptul ca Windows 11 urmeaza sa fie lansat oficial In toamna, iar acest sistem de operare vine la pachet cu un design Imbunatatit si functii noi pentru utilizatori. Desi este pastrat acelasi nivel de securitate precum la Windows 10, aplicatiile si widgeturile s-au modificat. Astfel, te poti astepta la mai multe unelte de productivitate si la o alta experienta de navigare.

Cum arata meniul de start ?

Noul meniu contine un buton, care este plasat In centru si Iti arata fisierele recente, precum si documentele accesate. Aspectul acestuia a fost realizat cu scopul de a deveni mai rapid, astfel Incat este inclusa sectiunea "all apps". Aceasta permite vizualizarea tuturor aplicatiilor, precum si Inchiderea lor, Intr-un mod similar cu cel de pe dispozitivele mobile. Windows 11 mai are modificat felul In care arata programele, fiind implementate diferite culori si tranzitii. In acelasi timp, exista un mod Intunecat, care ii ajuta pe cei care au probleme cu vederea sa foloseasca dispozitivul Intr-un mod mai usor. Desktop-ul poate fi atat pentru acasa, cat si pentru munca sau scoala.

Care sunt widgeturile si aplicatiile disponibile ?

Sectiunea de widgeturi Iti permite sa verifici vremea, calendarul, notuatile, lista-to do sau fotografiile. Aceeasi zona poate fi personalizata dupa bunul plac si tot tu esti cel care decide cat de mult zoom aplici. Cei de la Microsoft au spus anul trecut faptul ca planuiesc sa implementeze In magazinul din Windows 11 posibilitatea de a descarca aplicatiile Android. Acest proces va avea loc prin intermediul Amazon Appstore, Insa nu exista momentan foarte mult informatii cu privire la modul de functionare.

Cat de mult s-a perfectionat interfata grafica ?

Partea de gaming a fost Intotdeauna importanta pentru Windows, iar acum sunt anuntate caracteristici care sporesc interfata grafica si viteza de Incarcare In jocuri. Spre exemplu, urmeaza sa apara Auto HDR, care prezinta un contrast diferit si culori pronuntate. Imaginea este mai luminoasa si detaliata, fara sa fie nevoie de alte reconfiguratii. Un alt beneficiu este DirectStorage API. Acest program permite celor care au deja un Xbox sa nu mai Incarce memoria de la sistem In mod inutil si sa nu mai aiba lag din aceeasi cauza. Urmeaza sa fie implementate si diverse planuri pentru gaming, care vor fi platite In baza unui abonament lunar.

De ce specificatii are nevoie un computer pentru a putea rula Windows 11 ?


Exista multe discutii cu privire la cerintele minime pentru Windows 11 si cei de la Microsoft au publicat nivelul de performanta necesar, dar datele ar putea fi schimbate.

In clipa de fata este Insa nevoie de urmatoarele:

  • Procesor: 1 GHz si 2 nuclee, 64-bit
  • RAM: 4GB
  • Spatiu de stocare: 64GB
  • Firmware: UEFI, Secure Boot
  • Card Grafic: DirectX 12 sau mai bun cu driver WDDM 2.0
  • Display: 720pixely

In timpul etapei de instalare este necesara conexiunea la internet si un cont de Microsoft.

Acelasi lucru este valabil si cand treci In S-mode. Windows 11 mai necesita TPM(Trusted Platform Module 2.0), dar va fi disponibil ca update gratuit pentru toti utilizatori sistemelor similare. Daca nu dispui de un buget foarte mare si vrei sa te bucuri de un calculator care se Incadreaza In cerinte, poti Inchiria un plan pentru servere VPS Windows de la HZone. Ai la dispozitie Windows 10 sau 7 In variantele 2020, 2019 si 2018. Preturile pentru un pachet din aceasta categorie Incep de la doar 24.99 Euro /luna si beneficiezi de licenta gratuita !


Articolul a fost util ?