Ce trebuie sa stii daca doresti sa devii reseller de gazduire web

Gazduire Web     |     223Doresti sa devii reseller de gazduire web ?

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa ai propria companie de gazduire web?
Aceasta afacere nu trebuie obligatoriu inceputa cu o investitie de mii de euro, mai ales daca nu dispui de un buget foarte mare.
In schimb, poti porni totul cu un plan de reseller si o strategie de promovare bine pusa la punct. Iata primii pasi de actiune!

Stabileste o nisa

Competitia in industria de gazduire web este una enorma, iar diferentierea reprezinta o etapa necesara pentru a putea atrage clienti.
Drept urmare, este important sa cercetezi piata si sa te gandesti la ceea ce lipseste. In majoritatea cazurilor, nu vei avea nicio sansa sa concurezi prin preturi. Totusi, poti atrage mai multa atentie prin oferirea serviciului de suport tehnic si al celui de migrare gratuita.

Daca ai deja o afacere in industria dezvoltarii web si oferi servicii precum cele de design sau marketing digital, o sa ai un start de pornire mai bun.
Reselleri de hosting nu sunt neaparat cei care lucreaza exclusiv in domeniu, ci poti utiliza aceeasi idee drept o sursa suplimentara de venit pe langa cele existente.

Un alt unghi pe care poti sa-l incerci este cel de a furniza planuri specifice, precum cele de gazduire Wordpress. Aceasta decizie implica insa un nivel mai mare de cunostinte, fiind posibil sa intampini dificultati daca esti incepator. Cei care au notiuni tehnice vor putea insa castiga mai multi bani printr-o asemenea abordare.

Opteaza pentru un plan de reselling potrivit

In momentul in care esti pregatit sa treci la actiune, o sa alegi un pachet pentru a-ti putea incepe munca. In acest punct, conteaza enorm locul de unde o sa faci inchirierea. O companie de calitate ofera garantia de uptime de 99,9%, deoarece investeste in infrastructura si monetizeaza reteaua in permanenta.

Un alt criteriu pe care sa-l analizezi este cel de suport tehnic, fiindca prezenta sa te ajuta sa rezolvi rapid orice eroare apare pe parcurs. Pe langa ambele elemente, vezi care este gama de servicii si daca ai sau nu un panou de control.

Este foarte important sa ai parte de back-up automat si de protectie contra atacurilor DDoS.

Gazduirea web de reseller la HZone este realizata prin tehnologia SSD, ceea ce garanteaza o viteza de incarcare de 4 ori mai buna decat cea prin HDD si resurse stabile.

Stabileste procesul de vanzare

Unde ai de gand sa gasesti clienti ? Daca nu detii deja un website pentru reselling, constructia acestuia va deveni o prioritate.

Asigura-te ca folosesti un procesor special pentru serviciile de gazduire web, fiindca altfel nu vei putea automatiza vanzarea.

Un program software eficient va emite facturi si va crea conturi in mod automat, oferindu-ti posibilitatea de a trimite emailuri. Configurarea setarilor necesita putin timp, insa poti apela la un specialist care sa te ajute in etapa initiala.

Planurile de gazduire web sunt comercializate in momentul actual de multe firme si freelanceri care se ocupa de website-urile clientilor.

Urmand sfaturile de mai sus, vei reusi sa vinzi si tu servicii de hosting si sa-ti sporesti venitul intr-un timp mai scurt.Articolul a fost util ?