Adresa IP dedicata, ce beneficii am ? Imi ajuta site-ul ?

Gazduire Web     |     1981


De ce este benefic sa am o adresa IP dedicata?

Cand vine vorba despre gazduirea unui domeniu pe un server partajat, exista un semn de intrebare: Este necesar sa am o adresa de IP dedicata doar contului meu ? De ce nu o adresa de IP partajata cu celelalte conturi ? Folosind o adresa IP dedicata beneficiati de urmatoarele avantaje, dar ce este o adresa IP ?

Ce este o adresa IP ?

Acronimul IP vine de la Internet Protocol si defineste adresele IP unice alocate fiecarui calculator care este conectat la o retea. Protocolul Internet (Internet Protocol address) joaca rolul de identificator unic si care este folosit pentru a ne pune la dispozitie locatia actuala a unui calculator sau a unui website dintr-o anumita retea

 

Care este diferenta intre o adresa IP partajata si una dedicata?

Diferenta intre o adresa IP partajata si una dedicata este simpla. Adresa IP partajata este o singura adresa care este folosita de mai multe website-uri. In acest caz serverul web va trebui sa lucreze mai mult pentru a imparti informatia catre website-ul corect.

Avand o adresa IP dedicata inseamna in primul rand ca website-ul va avea propria adresa si va putea fi accesat direct din Internet folosind adresa IP sau numele domeniului.

Adresa IP dedicata

De ce IP dedicat?

Sunt foarte multe motive pentru care este recomandat sa folositi o adresa IP dedicata pe un server de Gazduire Partajat, o parte din motivele principale:

Stabilitate crescuta

Faptul ca mai multe website-uri impart o singura adresa IP pe Internet ne arata o imagine clara despre dificultatile ce pot aparea la un singur website. Imaginati-va ca un website gazduit pe un server de Gazduire Partajat, la fel ca al vostru, a fost marcat ca infectat/virusat sau ca adresa IP a fost introdusa intr-o lista de SPAM. Din pacate este posibil ca website-ul Dumneavoastra sa sufere indirect de probleme fara a avea o legatura, cu toate acestea o adresa de IP dedicata va permite sa controlati reputatia website-ului si nu veti mai fi afectat de activitatea altor website-uri.

 

Va permite accesul la website oricand aveti nevoie

Cateodata este necesar sa verificati cum va arata website-ul fara a avea un domeniu setat in DNS si fara sa lansati website-ul pe Internet. Adresele IP dedicate ofera posibilitatea accesarii serverului direct fara sa schimbati setarile DNS ale unui domeniu.

 

Este benefica pentru reputatia serverului de email

Dupa cum a fost deja mentionat mai sus, folosind o adresa de IP partajata poate cauza probleme imprevizibile iar serviciile de email pot fi afectate in acest caz. Exista situatii cand un utilizator, folosind o adresa de IP partajata cu celelalte website-uri reuseste sa blocheze adresa IP catre diferite destinatii sau chiar sa o introduca in listele globale de SPAM, acest lucru ar putea afecta serviciile de email de email. Folosind o adresa de IP dedicata aceste probleme vor fi izolate si nu va vor afecta.

 

Este un plus pentru identitatea companiei

Daca veti gazdui propriul magazin online sau orice tip de website orientat spre comertul online si doriti o securitate sporita pentru clienti este absolul necesar sa folositi o adresa IP dedicata impreuna cu un certificat SSL. Clientii se vor simti mai siguri cumparand de pe un website care foloseste SSL si implicit o adresa de IP dedicata.

 

Ajuta la indexarea mai rapida a website-ului

Motoarele de cautare, precum Google folosesc adresa de IP a website-ului pentru a identifica daca merita sau nu sa adauge un plus de valoare legaturilor externe. Ca o regula, legaturile de la website-uri asociate cu o adresa de IP partajata sunt mai putin importante si pot avea un impact negativ in optimizarea SEO si in indexare. Din acest motiv este benefic sa folositi o adresa de IP dedicata.Articolul a fost util ?