Domenii .ro, extensia oficiala a domeniilor din Romania

Domenii     |     119
Domeniul .ro si-a facut aparitia in 1993 si este extensia oficiala a domeniilor din Romania. Primul domeniu .ro a fost inregistrat in 2003, ajungand astazi cel mai popular.

Cine alege sa inregistreze domenii .ro se adreseaza publicului din ROmania si este potrivita pentru companii sau persoane fizice, cat si pentru bloguri sau orice alt fel de continut. Brandurile internationale au ales deja domenii .RO pentru a face diferenta intre informatiile adresate clientilor din Romania.

Domeniile .ro se inregistrau e o perioada nedeterminata, insa in 2018 a fost schimbata politica, trecandu-se la inregistrarea anuala fiind nevoie de reinnoirea lor anual.

Daca nu stiai exista Domenii .ro cu diferite extensii recunoscute oficial cum ar fi: .com.ro, .nt.ro, .org.ro, .nom.ro, .info.ro, .rec.ro, .arts.ro, .store.ro, .www.ro, .firm.ro, .tm.ro. Evident, este de preferat sa inregistrezi un domeniu cu extensia .ro fiind mai usor de comunicat si retinut.

Domeniile .ro cunoscute: google.ro, emag.ro, olx.ro..etc.

Nu exista restrictii la inregistrare, poate sa inregistreze oricine un domeniu .RO. Totusi pentru inregistrarea unui domeniu .RO exista reguli care se face obligatoriu cu respectarea lor si sunt stabilite de ROTLD.


Informatii Suplimentare domenii .RO:
IDN (suporta caractere internationale): da
Numar de ani pe care se poate inregistra: Intre 1 si 10 ani
Perioada de gratie la reinnoire: pana la 30 zile dupa data expirarii
Transfer: Da
Perioada de gratie la stergere: 90 zile
Numar de caractere permise: Intre 3 si 63
WHOIS privacy protection: Doar persoanele fizice

Ai uitat sa reinnoiesti domeniu ? Dupa expirare, un domeniu .ro intra in starea "Pending Delete". In aceasta stare domeniul nu functioneaza, dar nici nu poate fi inregistrat de catre o alta persoana. Detinatorul domeniului poate sa prelungeasca domeniul. Domeniul ramane in starea "Pending Delete" timp de 90 de zile, iar dupa aceasta perioada va fi disponibil ss fie inregistrat de catre oricine, pe principiul "primul venit, primul servit".
Inregistrare Domeniu .RO

Introdu mai jos numele de domeniu .ro dorit si verifica disponibilitatea lui.

sau


Articolul a fost util ?