Implementare Reglemetari obligatorii ANPC - SOL si SAL 2022 pentru site-uri!

Diverse     |     184Noile reglemetari obligatorii ANPC - SOL si SAL 2022 pentru Magazine Online si Website-uri cu Prestari Servicii trebuie sa se conforme!

Acest ghid te va ajuta sa intelegi mult mai bine masurile pe care trebuie sa le iei in urma noilor reglementari obligatorii ANPC adoptate la finalul lunii iulie 2022 (ORDIN nr. 449 din 31 mai 2022) privind plachetele SAL si SOL pentru detinatorii de magazine online si website-uri cu prestari servicii.

Conform noilor reglementari ANPC (Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor), toti operatorii economici cu locatie fizica, magazinele online si website-urile cu prestari servicii trebuie sa aiba afisate informatiile referitoare la procedurile de solutionare alternativa a litigiilor si insolventa persoanelor fizice.

Mai exact, prin noul ordin de la ANPC adoptat la finalul lunii iulie 2022 (ORDIN nr. 449 din 31 mai 2022), toti comerciantii online care detin si administreaza website-uri online de vanzari, preluare comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la servicii turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce-urile sunt obligati sa prezinte pe Home Page/Site:

1. O pictograma catre Platforma SOL
2. O pictograma pentru Solutionarea Alternativa a Litigiilor

Exista conditii de implementare ?

Pachetele trebuie sa aiba o grafica unitara, mai exact acestea trebuie sa aiba dimensiunea de 250 (L) x 50 (H) pixeli si vor avea asociate link-urile de mai sus.* Descarca plachetele in format SVG, PNG si vectorial de aici.


Daca nu administrez un website, dar detin o locatie fizica, mai trebuie sa afisez cele 2 plachete? - DA!

Toti operatorii economici cu locatie fizica, de pe te teritoriul Romaniei, sunt obligati sa afiseze urmatoarea placheta informativa.

Dimensiunea minima trebuie sa fie 16 cm x 16 cm. Placheta trebuie amplasata la vedere. Este indicat ca amplasarea acesteia sa fie langa casa de marcat sau langa orarul de functionare.
Pana cand trebuie sa afisezi plachetele ?

Comisarii ANPC vor incepe verificarile dupa 45 de zile de la data publicarii in monitorul oficial. Altfel spus, esti obligat sa afisezi plachetele pana cel tarziu in data de 3 Septembrie 2022!


Ai nevoie de ajutor ? Nu ai efectuat inca implementarea ?

Implementarea celor doua plachete poate fi mai usoara sau mai grea in functie de tehnologia folosita pentru website-ul tau. Am observat ca unele website-uri au inceput deja implementarea plachetelor, insa au facut-o incorect.

Scapa de aceasta grija si las-o in seama profesionistilor. iti vom analiza website-ul si vom implementa cele doua plachete tinand cont de designul actual si de cerintele ANPC. Implementarea o vom face in maxim 24h!Articolul a fost util ?