Dupa 27 de ani Microsoft inchide oficial Internet Explorer!

Diverse     |     208
Internet Explorer va fi dezactivat. Utilizatorii vor fi redirectionati catre Microsoft Edge.


Internet Explorer
, este un browser web produs si dezvoltat de Microsoft, fiind unul dintre cele mai populare browsere din lume, livrat odata cu sistemul de operare Windows pe PC sau telefoane inteligente.

Internet Explorer a fost sau este disponibil pentru Windows, Windows Server, Windows Mobile si Windows Phone, Mac, Linux si UNIX.

Miercuri, Microsoft a luat decizia oficial de a inchide browserul Internet Explorer, care a fost unul dintre primele instrumente de referinta pentru navigarea pe internet la mijlocul anilor 1990, inainte de a fi depasit de concurenti, in primul rand de Google, potrivit AFP.

Internet Explorer a fost poarta principala de acces la internet multi ani la rand, Microsoft domina lumea tehnologiei, inainte de Google, Facebook si TikTok, si cand browserul trebuia instalat pe computere cu un CD-rom.

Internet Explorer a intrat pe o panta descendenta in ultimii ani. Cota sa de piata a scazut sub pragul de 50% in 2010, iar in urma cu un an era la aproape 5%.

Microsoft a spus ca browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii si este mai putin sigur decat alte browsere moderne.

Cu toate acestea, IE a reusit sa supravietuiasca aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat sa-l livreze alaturi de sistemul de operare Windows pentru a se asigura ca programele destinate companiilor functioneaza corespunzator.

Intre timp, acum cinci ani, compania a lansat si un nou browser - Edge.Articolul a fost util ?