Ce trebuie sa sti inainte de a incepe un business cu magazin online!

Diverse     |     316Te pregatesti pentru lansarea unui magazin online ? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Vrei sa-ti incepi propria afacere in domeniul Ecommerce, dar nu stii de unde sa incepi? Aceasta industrie a avut parte de cresteri mari, in special de cand a aparut virusul si cumparaturile online au inceput sa fie efectuate mai des. Majoritatea oamenilor prefera in prezent aceeasi solutie, deoarece este mai comod decat sa te deplasezi intr-un magazin fizic si nu ai nevoie de mult timp la dispozitie. Totusi, inainte de a porni un astfel de business, va fi necesar sa stii ce ai de facut. Iata ce pasi sa urmezi pentru a fi sigur ca vei obtine rezultate!

Stabileste un plan de lansare

Indiferent de nisa de activitate, competitia probabil va fi una ridicata. Din acelasi motiv, nu ai sanse sa concurezi cu un brand care nu iese in evidenta. Este important sa studiezi lipsurile si sa vii cu oferte mai bune decat cele deja existente. Pentru asta, defineste avatarul clientilor si determina cum o sa-i convingi pe acestia sa aleaga produsele tale. Inainte de a deschide magazinul, va mai fi necesar sa-ti infiintezi o companie si sa te asiguri ca te incadrezi in baremele legale de functionare. Aceasta operatiune poate fi dificila, insa exista servicii specializate pentru a te ajuta sa treci prin toate etapele mai usor.

Alege platforma potrivita

Fiecare platforma pentru magazine online prezinta caracteristici diferite, iar alegerea finala tine foarte mult de situatia curenta. Daca iti doresti o solutie simpla si rapida, OpenCart poate fi o optiune buna. Prin intermediul acestui CMS, vei putea avea site-ul gata intr-o zi si vei avea inclusiv optiunea de a accepta plati in monede diferite. Cei care pun accent pe functii si isi doresc sa aiba parte de mai multa calitate, pot opta pentru un software precum Magento. Acesta necesita anumite cunostinte in domeniu, astfel incat va fi nevoie sa angajezi pe cineva pentru a te ajuta cu configurarile initiale. Pe de alta parte, site-ul tau web va avea un design mai placut.

Investeste in reclame inca din prima zi

Indiferent cat de bine pui la punct site-ul web, acesta nu va produce rezultatele dorite daca nu exista nimeni care sa-l vada. Promovarea conteaza la fel de mult precum calitatea oferita, deoarece oamenii nu vor afla despre tine din intamplare. Pentru a fi sigur ca nu trece mult timp inainte de a avea primele vanzari, foloseste reclamele platite. Acestea pot fi create pe retele sociale, precum Facebook sau Instagram. O alta solutie este Google Adwords, care afiseaza anunturi direct in prima pagina. Dupa ce decizi care va fi bugetul tau si unde ar putea fi acesta investit, asigura-te ca ai bani si pentru crearea textelor. Desi ai putea sa scrii totul singur, cineva cu experienta te va ajuta sa ai parte de rezultate mai bune. Nu exista o formula magica prin care sa ajungi la venitul dorit, iar testele sunt singura metoda prin care vei afla ce functioneaza si ce nu. Dupa ce ajungi sa produci un flux constant de vanzari, vei putea insa reinvestesti aceeasi bani inapoi si lucrurile nu vor mai fi la fel de grele.

Creeaza o strategie de continut

Reclamele platite reprezinta o necesitate pentru orice magazin care isi doreste sa iasa in evidenta, insa nici traficul organic nu trebuie ignorat. Acesta nu va aparea in primele luni de activitate, dar pe o perioada mai lunga in mod sigur poti forma un flux constant de vizitatori. Pentru asta, optimizeaza toate paginile SEO si publica advertoriale. O alta metoda prin care sa obtii trafic organic este sa deschizi un blog, unde sa scrii articole legate de nisa ta. O strategie de continut te va ajuta sa pastrezi evidenta mai usor la postari.

Daca esti in cautarea unei firme care sa iti creeze magazinul online sau servicii SEO, Adword..etc poti apela cu incredere la serviciile noastre de creare magazin online sau site prezentare. HZone are experienta de peste 10 ani in domeniu iar punctul nostru forte sunt serviciile de creare site-uri web.Articolul a fost util ?