Ce inseamna colocare ? De ce Colocare in Data Center ?

Diverse     |     216
Serviciile de colocaresunt ideale pentru afacerile care doresc sa aiba sisteme proprii hardware si software in timp ce beneficiaza de securitatea gazduirii lor partiale sau totale intr-un data center.


Ce ofera un Data Center la serviciile de Colocare ?

- Securitate - Monitorizare 24/24 Servere
- Redunanta Internet si Alimentare Electrica
- UPS-uri
- Conexiuni de internet de mare viteza si solutii de back-up.
- Temperatura si Uminitate controlata, conditii perfecte pentru servere.
- Adrese IP statice si Publice sau Private
- Suport Tehnic 24/24


Pot sa tin serverul acasa sau la birou ?

Da, insa va veti lovi de foarte multe probleme si riscuri. Nu este recomandat sa tineti un server acasa sau la birou.
De ce si care sunt riscurile ?

1. Lipsa redunanta internet. Un centru de date are MINIM 2 conexiuni de internet de la 2 Provideri diferiti (ex: RDS si Vodafone), astfel in cazul in care la un provider conexiunea de internet nu este functionala, serverul v-a fi in continuare online avand conexiune de la celalalt provider.

2. Lipsa redunanta alimentare electrica. Centrele de date detin minim 2 linii diferite de alimentare electrica, in plus pe lange cele 2 alimentari electrice si un Generator, in cazul in care una din liniile de alimentare electrica nu functioneaza sau chiar si ambele, generatorul intervine iar serverul dvs v-a fi complet functional.

3. Lipsa sisteme de Racire, Clima..etc Mediu controlat din puct de vedere a temperaturi in care un sau mai multe servere trebuie tinute. Serverele produc caldura foarte mare si exista posibilitatea sa se supra-incalzeasca in cazul in care serverul nu este tinut la temperaturi conforme, asfel serverul poate oricand sa cedeze sau in cazuri extreme sa se defecteze.

4. Lipsa adresei de IP Statice sau mai multe IP-uri. Tinant serverul acasa pe conexiune internet non-business providerii ofera o singura adresa de IP si adresa oferita este dinamica si nu statica(fixa), astfel aplicatiile dvs vor necesita reconfigurarea lor de fiecaredata cand adresa de ip se va schimba. Un data center detine una sau mai multe clase de ipuri (adrese) statice care nu se schimba chiar daca opriti si reporniti serverul, el va avea alocat adresa de ip statisca.

5. Protectia impotriva atacurilor cibernetice si firewall. Anumite data centere cum este in cazul HZone ofera protectie anti-DDoS, Firewall impotriva atacurilor cibernetice, astfel serverul dvs este complet in siguranta. Fara protectie serverul/conexiunea dvs poate fi oricand compromisa sau chiar oprita de catre atacatori astfel serverul dvs nu va mai fi functional public pe internet. Nimeni nu doreste asa ceva, motiv pentru care HZone a implementat la nivel de Data Center protectie anti DDoS si Firewall in parteneriat cu Voxility care este oferita complet gratuit clientilor HZone.

6. UPS pentru a preveni fluctuatiile de curent (care pot conduce la reboot-ul serverului, lucru ce poate cauza mai departe chiar pierderea datelor)


Lipsa experientei pentru administrarea retelei !

Daca nu detineti controlul deplin si nu aveti experienta in Networking va fi exagerat de vreu sa configurati reteaua pentru aplicatiile dvs si pentru server.
Centrele de Date folosesc echipamante profesionale, special concepute pentru un nivel mare de putere de tip network, plus echipa cu experienta in domeniu IT, Networking...etc Indiferent de solicitare de tip Network, echipa tehnica va configura cu usurinta cerintele dvs.


Suportul tehnic disponibil 24/7!

Un avantaj semnificativ cu care vine serviciul de colocare. In cazul aparitiei unei probleme legata de buna functionare a unui server sau serviciu, echipa de suport tehnic va poate sprijini atat cu ceea ce numim remote hands cat si prin interventie efectiva la nivelul sistemului de operare al serverului, in cazul in care serverul dvs se afla in data center, suportul este oferit de echipa unde este colocat serverul.

In asemenea momente de "panica" in care serviciile nu mai functioneaza, este bine sa ai o echipa de specialisti la indemana, care iti vor pune la dispozitie experienta si deprinderile pentru a readuce in stare de buna functionare serviciile tale.

In concluzie, folosirea unor servicii de colocare servere va permite sa va concentrati eforturile catre scopul principal al afacerii, fara a pierde timpul si energia cu o multime de probleme tehnice cu care nu sunteti de cele mai multe ori familiarizat.

Este vorba de specializarea muncii, de eficicenta, de economie de bani.


Articolul a fost util ?