Cat de important este serviciul de back-up la pachetele de hosting

Diverse     |     115
Cat de important este serviciul de back-up automat intr-un pachet de hosting ?

in momentul in care decizi ce pachet de gazduire web sa alegi, un serviciu pe care trebuie sa-l iei mereu in calcul este cel de back-up automat. Acesta nu trebuie sa lipseasca, deoarece altfel vei fi nevoit sa creezi copii de rezerva in mod manual sau sa platesti suplimentar pentru a avea pe site aceeasi functie. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Ce inseamna back-up automat ?

La Hzone, functia de back-up automat presupune crearea de copii de rezerva pentru baza de date si fisierele stocate pe disc la fiecare 24 de ore. Nu este necesara o interventie secundara si nici achizitionarea unui plan scump pentru un asemenea avantaj. in schimb, serviciul este pus la dispozitie gratuit tuturor clientilor, direct din panoul de control. Toate datele sunt salvate pe server, iar apoi vei putea restabili versiunea anterioara cu un singur click.

De asemenea, ai posibilitatea de a descarca back-upurile manual pe computerul personal sau oricare alt dispozitiv. Cu solutiile de acest tip, exista inclusiv posibilitatea de a modifica inapoi doar o parte din date. Spre exemplu, ar putea fi vorba de design sau elemente ce tin de continut. Nu trebuie sa renunti la toata munca doar pentru ca un lucru nu a functionat bine saptamana trecuta, ci ai parte de o alternativa flexibila pentru toate evenimentele. Procesul de restaurare este finalizat in doar cateva minute si va indeparta stresul.

De ce nu poti ignora aceasta functie ?

Mediul online a evoluat foarte mult de cand a aparut prima data internetul, dar nu a fost niciodata 100% sigur. Exista multi oameni care creeaza programe malware ce pacalesc utilizatorii sa furnizeze date de pe card sau alte informatii sensibile. Solutiile de securitate cibernetica nu fac mereu fata atacurilor care au loc, in special cand vine vorba de website-uri. Desi ai putea sa crezi ca nu exista niciun motiv pentru care cineva te-ar alege pe tine ca si tinta, realitatea consta in faptul ca asta se poate intampla in orice moment. Asadar, un back-up este esential pentru a fi pregatit atunci cand exista o amenintare DDoS, un cal troian sau un backdoor.

Pe langa pericolele la care te expui in general fara un back-up automat, mai exista posibilitatea sa devii chiar tu cauza pierderii datelor. Spre exemplu, anumite sisteme de gestionare a continutului necesita modificari in coduri. in cazul in care acestea nu sunt efectuate in mod corespunzator, linia noua va fi incompatibila cu celelalte si asta va duce chiar la prabusirea site-ului web. Solutia de back-up automat este ideala pentru a depasi dificultatile de acest tip, fara sa mai fie necesar sa apelezi la o persoana care are cunostinte in domeniu.

Care este rolul unui back-up automat intr-un business ?

La fel precum alte activitati, crearea unor copii de rezerva necesita efort si reprezinta o sarcina suplimentara pe care nu si-o doreste nimeni. Majoritatea proprietarilor de afaceri cunosc faptul ca focusul lor trebuie sa fie pe produse si marketing, iar aspectele de acest gen sa ramana automatizate. in felul acesta, nu va mai fi nevoie de cineva care sa-si piarda vremea pentru asemenea actiuni si orele de lucru pot fi folosite in alte moduri.

Unele companii de hosting considera faptul ca este datoria clientului sa asigure back-up pentru website si nu ofera garantii de acest tip. Din acelasi motiv, trebuie sa citesti cu atentie termenii si conditiile inainte de a efectua o achizitie. Pachetele de gazduire web de la Hzone includ acest serviciu in mod gratuit si te ajuta sa ai parte de un website stabil si sigur!


Articolul a fost util ?