Cum iti optimizezi site-ul pentru Certificat SSL dupa instalarea lui.

Certificate SSL     |     2801


Ati instalat un Certificat SSL dar nu aveti idee cum sa faceti ca siteul dvs sa fie functional pe Certificat ? Nici o problema, mai jos aveti o mica explicatie cum sa va optimizati siteul dupa ce ati instalat un Certificat SSL.

Iti primul si primul rand verificat ca certificatul sa fie instalat accesati siteul dvs cu https daca siteul dvs incarca insa observat ca este complet derutat / se afiseaza incorect siteul inseamna ca nu este optimizat pentru certificat.
Asigurati-va ca toate like-urile siteului dvs merg prin https si NU http, atat poze, cat si linkuri interne, css-uri, js-uri ...etc mai pe scurt absolut tot continutul site-ului dvs trebuie sa mearga prin certificat https://....

Daca observati in dreptul url-ului o cheita "Gri" cu semnul exclamari inseamna ca inca nu ati finalizat si exista continut care nu ruleaza prin https. Daca dati click veti observa un mesaj "Parts of this page ar not secure (such as images)" inseamna ca inca exista poze care nu merg prin https. Identificarea lor este usoara, dati al doilea click pe pagina dvs, "View Page Source" si cautati http:// si veti observa lipsurile.

Daca folositi Wordpress pentru siteul dvs. nu uitati la setarile generale sa modificati din http in https://........ salvati modificarea si gata.

Mai jos aveti si un exemplar de redirectionare site din http in https care trebuie setat in .htaccess pentru site-uri custom si NU CMS-uri (Wordpress care se poate seta de la setari)

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Pentru tipuri de forumuri IPB/IPS/PHPBB in mare parte setarea se face din fisierul conf_global.php unde modificati din dreptul domeniului dvs din http:// in https:// . Fisierul se gaseste in folderul mama a forumului.


HZONE ofera instalare gratuita certificatelor ssl doar daca certificatul este achizitionat de la noi.


Articolul a fost util ?