Ce este un certificat SSL Wildcard ?

Certificate SSL     |     1248


Ajuta sa economisesti timp si efort, atunci cand vine vorba de asigurarea securitatii site-ului tau. Indiferent ca e vorba de un site mai mic, sau de unul complex, instalarea unui singur certificat SSL ii va asigura site-ului tau protectia de care are nevoie.

Mai mult decat atat, un certificat Wildcard SSL te va ajuta sa economisesti banii pe care i-ai fi cheltuit pe achizitionarea mai multor certificate.

Un tip special de certificat SSL creat pentru a securiza un domeniu principal, impreuna cu toate subdomeniile sale.

Un Certificat SSL Wildcard va securiza pe langa nume domeniului cat si toate subdomeniile unui domeniu. De exemplu:

sub1.domeniuldvs.ro
sub2.domeniuldvs.ro
sub3.domeniuldvs.ro

Cum functioneaza certificatele de tip Wildcard SSL?

Daca domeniul tau e magazinonline.ro, certificatul Wildcard SSL eliberat pentru *.magazinonline.ro va securiza un numar nelimitat de subdomenii, precum:

  • autentificare.magazinonline.ro
  • cont.magazinonline.ro
  • blog.magazinonline.ro
  • Mail.magazinonline.ro

Deoarece certificatul SSL Wildcard se refera doar la subdomeniile de prim nivel, acesta este emis pe baza domeniului gol (de ex .: magazinonline.ro). E validat numai daca este adaugat separat ca nume alternativ de subiect. Orice subdomenii de nivel 2 (de exemplu: test.cont.magazinonline.ro) nu vor fi acoperite de acelasi certificat Wildcard SSL. Asta pentru ca semnul asterisc * nu se potriveste cu opririle complete. Pentru a securiza subdomenii de nivel 2, trebuie sa achizitionezi separat un certificat Wildcard SSL.Articolul a fost util ?