Ce este un certificat SSL si la ce foloseste ?

Certificate SSL     |     1359


Certificatele SSL sunt folosite pentru a securiza schimbul de informatii prin Internet: informatii despre carduri bancare, parole si in general orice informatie care se doreste a ramane privata.

Certificatele SSL pot fi folosite si pentru securizarea corespondentei (email).

Ranking mai mare in Google

Site-urile care au un certificat SSL instalat si folosesc protocolul HTTPS (HyperText Transfer Protocol/Secure) sunt avantajate in motorul de cautare Google. Afacerile care au un astfel de certificat SSL sunt considerate mai calitative deoarece proprietarii acestora depun eforturi mai mari pentru a-si proteja clientii.

Un certificat SSL este un lucru benefic pentru afacerea ta deoarece:

Creste increderea. Clientii se vor simti in siguranta folosind un site securizat, care cripteaza datele, un lucru foarte cautat in zilele noastre, mai ales pe site-urile pe care se realizeaza tranzactii cu cardul.

Vanzari. Daca un client se afla pe un site nesigur (HTTP), browser-ul il va notifica in acest sens. Cand browser-ul va constata ca se afla pe o pagina pe care se efectueaza plati, un pop-up va aparea anuntandu-l ca se afla pe o pagina nesigura. Neavand siguranta criptarii datelor, clientul va cauta acest lucru in alta parte pe un site sigur.

Certificatele SSL cripteaza informatiile inaintea ca acestea sa circule prin Internet. Informatiile criptate nu pot fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Acest lucru garanteaza ca informatiile trimise catre un website nu vor fi furate sau modificate.
Articolul a fost util ?